Dette vil bli ledertrioen i den nye tenketanken, etter det Nieuhetene erfarer. (Foto: Liv Aarberg)

OSLO: Partiet Venstre vil fra og med 1. juli 2019 gå over til å bli en tenketank. Dette betyr kroken på døra etter 135 år for Norges eldste parti.

– Det er klart det er litt trist, men nå er vi drittlei dårlige meningsmålinger. Det er på tide å konsentrere oss om det vi er virkelig gode på: å skrive kronikker, sier Trine Skei Grande, som vil bli daglig leder i den nye tenketanken – som vil få navnet «Høyre».

– Det er på tide å konsentrere oss om det vi er virkelig gode på: å skrive kronikker.

Setter inn en stress-less

Partiets oppløsning vil også bety at partiet trer ut av regjeringen Solberg. I partiets sted vil Venstre vil sette inn en stress-less fra Ekornes.

– En stress-less har omtrent de samme prinsippene som oss, og er like god på lene seg bakover, slik at de andre partiene kan kjøre over oss, forklarer Ola Elvestuen, som vil gå over i en stilling som seniorrådgiver i den nye tenketanken.

Slipper kulturhusåpninger

En av de som gleder seg til omstillingen, er Sveinung Rotevatn, som vil få stillingen Bevissthetsfilosof og Digital Satsing-ansvarlig.

– Fy faen som jeg gleder meg!

– En tenketank slipper å få dårlige meningsmålinger. En tenketank slipper å reise på kulturhusåpninger. En tenketank slipper å ha krisemøter. Alt dette slipper tenketanker, og allikevel kan vi være på Dagsnytt Atten og Politisk Kvarter så mye vi vil. Fy faen som jeg gleder meg, avslutter Rotevatn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here