Home Nyheter Påskeflause: – Glemte å ta ned Jesus

Påskeflause: – Glemte å ta ned Jesus

0
Påskeflause: – Glemte å ta ned Jesus
Slik mener Nieuhetenes bildemanipuleringsekspert at Jesu skjelett kan se ut. (Fotos: Pixabay)

Romerne glemte å ta ned Jesus Kristus etter korsfestelsen, melder den israelske avisen Haaretz i dag. Dette ble klart etter at arkeologer nylig fant levningene etter kristendommens sentrale figur på korset. Typisk nok det siste stedet de lette.

– Mange kan nok kjenne seg igjen i dette, ler Stanley Havisham. Han er en av de britiske arkeologene som slumpet over skjelettet til mannen som over en milliard mennesker regner som Messias. – Man leter og leter, og så finner man det på det siste stedet man leter. Har dere hørt om dette? Har dere opplevd dette? Skjønt det kan jo henge sammen med at man faktisk slutter å lete når man finner det.

Religionsvitere mener at funnet av Jesu Kristi beingrind vil ryste kristne miljøer over hele verden. Men foreløpig ser reaksjonen ut til å være avventende.

– Ja, vi klør oss litt i hodet nå, sier pave Frans i en kommentar. Frans (82) regnes som overhodet for katolisismen, en av de mest populære retningene innen kristendommen. Han sier at funnet av det gamle beinrangelet er overraskende, men at det ikke rokker ved hans tro.

– Budskapet i kristendommen står fast. Nestekjærlighet, frelse, nåde og alle de andre verdiene holder seg godt, selv om vi nå vet at Jesus var en forholdsvis dødelig mann, og at romerne glemte å ta ned fyren. De udugelige somlekoppene.

En god påske ønskes til alle Nieuhetenes lesere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here