Hovedrolleinnehavere Lisa Stokke og Heine Totland i en heftig flørt under prøvene til storoppsetningen. (Foto: Kjell Vegard Straumen)

OSLO: 12. september er det klart for en av de største kulturbegivenhetene på årevis. Musikal-versjonen av teaterstykket «Ways of Seeing» settes opp på Folketeateret i Oslo. 

De som er så heldige å sikre seg billetter til premieren vil kunne se musikaltungvektere som Lisa Stokke og Ulrikke Brandstorp i rollene som Sara B og Hanan B, mens Heine Totland spiller en dansende Ketil Lund.

Setter sitt eget preg

Regissør Bjarte Hjelmeland lover at musikalversjonen vil være noe helt annet enn teaterstykket.

– Vi går inn i denne oppgaven med liv og lyst og er ikke redde for å sette vårt eget preg på forestillingen. Vi har valgt å fjerne noe av antirasismen for å gi plass til flere dansenumre med høye løft, og et par nyskrevne duetter.

En klangreise

Det er komponist og a-ha-medlem Magne Furuholmen som har satt musikk til stykket.

– Jeg har fått frie tøyler og har fått lov til å utforske stemninger jeg ikke visste fantes, forklarer Furuholmen. – For meg har dette vært en klangreise. Det var forresten det Morten pleide å kalle turné. Han sa klangreise. Nå skal vi på klangreise til Tyskland igjen, kunne han finne på å si.

– Vi har valgt å fjerne noe av antirasismen for å gi plass til flere dansenumre med høye løft, og et par nyskrevne duetter.

Viser huset til Tor Mikkel

For de som lurer på om det fortsatt vil bli mulig å se huset til Tor Mikkel Wara, kan regissør Hjelmeland berolige.

– Ja, den biten har vi selvfølgelig beholdt. På Folketeateret skal folk få valuta for penga. Når Heine Totland og Lisa Stokke går opp i en falsett i den siste balladen kommer huset til Tor Mikkel opp på en IMAX storskjerm.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here