Se opp, Greta. Her kommer Ebba!

Tar opp konkurransen med miljøbevegelsen.

Den svenske 16-åringen Greta Thunberg har fått hundretusenvis av barn og unge til å streike for klimaet. Nå lanserer den norske tenketanken Civita et alternativ: Det liberalkonservative tenåringsidolet Ebba Blomqvist (15).

Liberalt alternativ

– Det er faktisk ikke alle ungdommer som identifiserer seg med klimaekstremistene, sier Kristin Clemet. Hun er leder for den liberale tankesmien Civita. – Mange liberalkonservative, konservativ-liberalistiske, sosialliberalistiske eller laissez-faire-orienterte tenåringer føler at de ikke har noen å se opp til.

Ebba Blomqvist er det liberale alternativet som skal forandre på det, ifølge Clemet. Hun er full av lovord om «stjerneskuddet» sitt. – Ebba har en fornuftig, men snasen frisyre. Hun har aldri streiket, men hun tør å stille spørsmål ved streik som legitimt politisk virkemiddel. Som Greta Thunberg ser hun verden i svart-hvitt, men på en mer rasebevisst måte. Hun lytter til foreldrene sine, og oljebransjen.

Invitert til Stortinget

Lanseringen av Ebba-konseptet skjer i disse dager på sosiale medier som Snapchat og Instagram, hvor virale videoer og «memes» legges ut med jevne mellomrom av Civitas dedikerte SoMe-innsatsgruppe.

Norske politikere på høyresida har allerede invitert Ebba til å holde taler utenfor Stortinget. – Veldig spennende jente, som i motsetning til Greta Thunberg også har fornuftige og gjennomtenkte meninger, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en kommentar.

Rollen som Ebba Blomqvist har gått til den lovende svenske skuespilleren Agnes Carlsson (21), som tidligere er kjent fra mindre roller i suksess-serien Broen og filmen Ted – För kärlekens skull.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here