Tor Erik Flåten har brukt 30-årene til å lade opp til alle arbeidskonflikters mor. (Foto: Tor Eriks mor)

BÆRUM: En 38-åring fra Jar har ligget lavt under personalmøter og rundt lunsjbordet gjennom tredveårene, men føler seg nå klar for baksnakking, skuling ved kaffemaskinen og endeløse medarbeidersamtaler som han håper skal lamme bedriften i årevis.

Tor Erik Flåten (38) har samlet på nyttige erfaring i over ti år. Som trebarnsfar har han hatt utallige krangler med jordmødre, resepsjonister og NAV-konsulenter. Rollen som styreleder i et splittet borettslag har også vært nyttig, i likhet med de intrigerammede foreldremøtene ved Grav skole.

– Jeg har det som trengs. Selv om jeg ikke har pekt meg ut en motstander ennå, mener jeg tiden er moden.

Endelig mener Flåten at han er klar for sin første arbeidskonflikt.

– Jeg er så klar som jeg kan bli. Alt fokus framover vil bli på å danne allianser på jobben. Jeg har det som trengs. Selv om jeg ikke har pekt meg ut en motstander ennå, mener jeg tiden er moden.

Unødvendig harde taklinger

Tor Erik har vurdert ulike motstandere.

– Ja, du har jo Anita i gruppa mi. Vi konkurrerer litt, og det kan jo fort bli til noe mer. Og så er det Espen på regnskap som jeg har vurdert å begynne en opprivende krangel. Litt fordi han alltid klager på reiseregningene mine, og litt fordi vi spiller bedriftsinnebandy sammen og da er han unødvendig hard i taklingene. Virkelig unødvendig hard.

– Vi spiller bedriftsinnebandy sammen og da er han unødvendig hard i taklingene. Virkelig unødvendig hard.

Tør å «spille spillet»

Uansett utfall, er Espen fast bestemt på å gjøre mest mulig ut av den kommende arbeidskonflikten.

– Skal du vinne en personalkonflikt må du tørre å «spille spillet». Du må tørre å plante falske bevis, hacke eposter og danne allianser på tvers av avdelinger slik at folk ikke kan være nøytrale. Det er med-meg-eller-mot-meg, så enkelt er det, forklarer Flåten.

– Hvis ikke folk gruer seg så mye til å gå på jobb at de kaster opp daglig, så har jeg feilet, avslutter 38-åringen.

– Du må tørre å plante falske bevis, hacke eposter og danne allianser på tvers av avdelinger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here