Bergenseren Kyrre Gørvell-Dahll (27) starter nytt parti. (Foto: Merete Trøan)

BERGEN/VERDEN: Kyrre Gørvell-Dahll (27) starter et nytt politisk parti. Den musikkglade gutten fra Fana satser nå for fullt på politikken. Målet er å stille lister i alle kommuner til høsten. 

– Jeg tror folk er mektig lei av alt politikersnakket, sier Gørvell-Dahll. – De lover og lover, men holder de det de lover? Med meg vet velgerne hva de får. Jeg snakker rett fra levra.

Det nye partiet vil hete Kygopartiet.

– Vi unge må organisere oss om vi skal gjøre en forskjell!

Ung appell

Gørvell-Dahll mener det mangler et parti i den norske partifloraen som kjemper for unges interesser.

– Skrur man på en politikerdebatt hører man veldig mye snakk om eldre og innvandrere. Veldig få politikere snakker om oss unge. Det vil Kygopartiet gjøre noe med.

Valget av bokstavene K, Y, G og O er ikke tilfeldig.

– Bokstavene står for Yngre, Generasjon og Organisasjon. Fordi vi unge må organisere oss om vi skal gjøre en forskjell, forklarer Gørvell-Dahll.

K’en da, Kyrre? Hva står den for?

– Det er hemmelig, blunker 27-åringen lurt.

Momsfritak på EDM

27-åringen har ikke rukket å utvikle et ferdig partiprogram, men han har allerede tenkt ut noen hjertesaker for det rykende ferske politiske partiet.

– Jeg vil fjerne momsen på EDM. Det er helt høl i huet at man skal betale moms på feelgood-musikk. Mange unge kan ikke leve uten musikk. Det skal ikke staten tjene penger på.

– Veldig få politikere snakker om oss unge. Det vil Kygopartiet gjøre noe med.

I tillegg varsler Gørvell-Dahll at partiet vil kjøre en aktiv valgkamp fram mot kommunevalget. Også her har han løfter til velgerne.

– Mange kommuner tar seg betalt for kygo. Vi vil at det skal være fri kygo i helgene. I tillegg vil vi i de største byene foreslå at klokkene i rådhustårnet spiller sydende tropisk house. Og så er vi i mot den usosiale eiendomsskatten. Den er altfor omfordelende.

Blokkuavhengige

– Kygopartiet er lei av de gamle skillelinjene i politikken. Vi er forberedt på å samarbeide både til høyre og til venstre. Vi vil kaste hendene i været som om vi ikke kunne la være. Et godt resultat ved kommunevalget vil fungere som et springbrett for Stortingsvalget i 2021.

– Vi vil at det skal være fri kygo i helgene.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here