Foto: Situasjonen som forårsaket tsunamien onsdag. Innfelt: Bel Sham og reisefølget hans.

NOP-HOREB: Ferierende ved Rødehavet fikk seg en overraskelse da de ble overskylt av tsunamiliknende bølger onsdag ettermiddag. Nå raser strandturistene på Moses.

– Solkrem, krukker med oliven og sitroner, vellagret myrra, håndklær og strandstoler, alt ble skyllet på havet! klager Bel Sham, en kanaanittisk turist som Nieuhetene har vært i kontakt med.

Sham, hans lille familie på atten og transportkamelene deres er alle preget av oppholdet ved Nop-Horeb som brått tok en uventet vending denne uken.

Moses og følget hans har skylden

De plutselige vannmassene skyldes ifølge sikre kilder en episode som fant sted da den religiøse lederen Moses ved hjelp av Yahve delte Rødehavet for å unnslippe farao Akhnatons styrker.

«Alt er søkk vått!» – turist ved Shob Leima

– Moses tenker ikke på at det vannet som går bort, gjerne havner et annet sted! Ut av syne, ut av sinn, er det ikke det det heter, sukker Sham.

«Jeg vil heller vandre i ødemarka i Shur enn å feriere ved Rødehavet. ALDRI IGJEN!! Alt er søkk vått! Baal, gi meg styrke», skriver en av de innlosjerte ved gjestgiveriet Shob Leimas gjestepapyrus.

Egyptiske myndigheter jobber nå på spreng for å etterkomme forsikringskrav fra innbyggere etter skade på buskap og beitemark som Yahves sky- og ildsøyler har forårsaket mens disse kreftene har ledet Moses og hans folk fra Pi-Ramses til Etham.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here