Statsminister Erna Solberg er ustoppelig om dagen. Nå skal lille Norge finne opp kruttet på nytt! (Foto: Erique Montage)

OSLO: Dagen etter at hennes drøm om en firepartiregjering hadde blitt en virkelig, tok statsministeren nasjonen på senga på en historisk pressekonferanse fredag morgen. Her hun lovet at Norge skulle finne opp kruttet på nytt innen seks år.

Den blågrønngule månelandingen

I det som allerede har blitt karakterisert som den blågrønngule regjeringens månelandingsprosjektet, skal teknologimiljøer, bedrifter og en egen gruppe i næringsdepartementet jobbe sammen om å gjenta denne klassiske oppfinnelsen.

Det blir i så fall første gang at kruttet blir funnet opp siden Tang-dynastiet først gjorde dette på 800-tallet.

– Et hårete mål

Politiske kommentatorer beskriver framstøtet som friskt og vågalt, og roser også statsministeren for ikke å lage en målsetning om en ny oppfinnelse, for eksempel innen kreftforskning eller karbonfangst, men heller en historisk remake.

– Dette er et hårete mål. Samtidig er det herlig retro og vil nok appellere til de mange nostalgikerne der ute, forklarte NRKs politiske kommentator Lars Nehru Sand.

Forskningen og utviklingen av kruttet skal gjøres helt uten kunnskap om hvordan dette ble gjort i utgangspunktet. Det vil derfor ikke være ingeniører eller våpenbedrifter som leder prosjektet, men heller sosiologer og madrassprodusenter som man er helt sikker på har null kunnskap om krutt fra før.

– Dette er herlig retro og vil nok appellere til de mange nostalgikerne der ute.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here