Fremskrittspartiet etterlyser sterkere virkemidler i kampen mot utlendinger som er utvist fra Norge, men som ikke kan sendes ut. Nå ønsker de å følge danskene.

Danske politikere vil internere utlendinger uten lovlig opphold på en ubefolket øy. Utlendingene som potensielt kan sendes dit kan for eksempel ha fått avslag på asylsøknad, eller ha blitt utvist på grunn av kriminalitet. Andre kan ikke deporteres grunnet frykt for dødsstraff eller tortur.

– Vi mener vi kan lære av danskene, sier innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim fra Frp. – Jeg leste forleden om en slik øde øy i Donald Pocket nummer 10 fra 1972, som jeg mener kan passe perfekt.

Hegheim, som representerer Buskerud på Stortinget forteller at han kom over tegneserieboka da han var på «stortingsferie» på hytta i Hemsedal. – Riktignok er ikke øya i boka helt ubefolket. Fordi det bor noen litt skumle villmenn der. Men jeg ser ikke nødvendigvis på dette som et minus, forklarer han.

Helgheim mener at Norge nå må sende oppdagere til øya for å utrede muligheten for en interneringsleir for utlendinger der. Statsminister Erna Solberg vil ikke avfeie forslaget:

– Hvis det stemmer at det finnes en slik øy, bør den jo utforskes. Sindre! Har du tropehatten din?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here