22 år gamle Ane fra Bærum smaker ikke forskjell på Grana Padano og Parmigiano Reggiano. Det har kostet henne alt. (Foto: Sossen Krogvold)

BÆRUM: Blant tujaer og teslaer har Ane Skibe (22) hatt en trygg barndom. Lenge levde hun opp til de skyhøye forventningene til smak og etikette i Bærum. Men etter at hun ikke greide å skille mellom den billige og usle osten Grana Padano og en utsøkte perlen Parmigiano Reggiano har 22-åringen mistet kontakt med både venner og familie.

– Jeg synes det smaker helt likt, gråter Ane og er helt utrøstelig. – Litt sånn tørt og kornete. Altså, begge er jo gode på spaghettien, så jeg visste ikke at det var så viktig at det skulle være sånn Parmigiano.

Utstøtt

Venninnene til Ane var nådeløse da hun kom hjem fra Meny med Grana Padano i posen.

– Vi kan ikke henge med mennesker som ikke setter pris på det gode i livet, sier Ellisiv Naturbråten (24) på vegne av jentegjengen. – Man må ha litt klasse. Ha litt chique, sier hun mens hun vifter med fingerpistolen og lager ekornlyder med trutmunn.

– Man må ha litt klasse. Ha litt chique.

Foreldreløs

Foreldrene brøt også kontakten med 22-åringen.

– Vi kan ikke bli sett i Sandvika med henne, sier moren Adele Skibe (48). – Hun er harry og folk kommer til å tro at vi er harry, men vi er ikke harry. Vi har klasse. Vi er chique, sier Skibe og legger til at hun har kanskje båret Ane i magen i 9 måneder og bodd med henne i 20 år, men at nå er kontakten brutt.

– Det sies at blod er tykkere enn vann, men ost er enda tykkere.

Drittjente

– Vi har null med Ane å gjøre. Hun er ikke lenger velkommen, forklarer moren for hun fortsetter.

– Forskjellen på Grana Padano, en simpel gårdost som kan komme hvorsomhelst fra i Italia, og Parmigiano Reggiano er alt for viktig for det. Hvis hun ikke kan kjenne igjen Parmigiano Reggiano, et vellagret, krystallisert mesterverk med en spesifikk adresse mellom Parma og Modena, er hun ikke lenger min datter. Det sies at blod er tykkere enn vann, men ost er enda tykkere.

Det var voldsomme ord fra en mor, Adele. Har du ikke noe annet du har lyst til å si til din eneste datter?

– Nei. Eller forresten: drittjente.

 

2 COMMENTS

  1. Vist dette er sant så syns jeg virkelig synd i Ane. Hun har jo ikke gjort noe galt. Mor å far å vennene burde bli sendt til grønnland uten kontakt med andre folk. Der kunne dem ha laget sin egen ost. Håper Ane får et bedre liv enn med de monster folka der. Utrolig at det finns slike folk med en slik holding.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here