Kenneth Brathagen raker løv hjemme i hagen i Mandal (Foto: Håvard Solhjell)

MANDAL: Møt «NUMPIE» Kenneth Brathagen(18): Den norske Trump-tilhengeren som flytter til USA etter videregående for å rake løv i amerikanske skoger.

First things first: En såkalt «NUMPIE» er en forkortelse for «Norwegian Trumpie». Og en trumpie er en ung Trump-tilhenger som finner sammen med meningsfeller i ymse kroker på internett.

– Vi er en del Trump-kids som holder til i en del threads på reddit, forteller Kenneth.

Vi møter ham i hagen på eiendommen til mor og far utenfor Mandal sentrum.

«Alle som har prøvd å pyrre litt på et løv vet hvordan det brenner» – kenneth brathagen

– The Don (Donald Trump, journ.anm.) lærte verden at skogbrannene i California skyldes dårlig lederskap. Hadde State of California hatt lederskap, så hadde de beordret raking av løv i skogene som har brent, sier Mandal-gutten. – Det sier seg selv, egentlig. Alle som har prøvd å pyrre litt på et løv vet hvordan det brenner.

Løvet må bort

18-åringens øyne brenner av lidenskap når han forteller om diskusjonene på nettstedet.

– Vi er en gjeng med gutter fra hele verden som tar ansvar nå. Etter jeg er ferdig med skolen til sommeren, skal jeg ta meg et friår. Reise til California, rake løv, redde liv. Henge med andre trumpies. Det blir bra.

Kenneth Brathagen inviterer oss opp i trehytta, som endelig har fått wi-fi og er bygd høyt oppe i et gammelt eiketre i hagen. Dit opp er vi på vei når Kenneths mor kommer ut på terassen og roper ham inn.

– Det er middag igjen. Mamma feter meg opp så jeg skal passe inn i Trump-capsen, ler tenåringen, og dreier rundt på capsen som ligger løst på toppen av hodet hans.

– Dette intervjuet er over, I guess.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here