Home Nyheter Her er det nye kommaet i abortloven

Her er det nye kommaet i abortloven

0
Her er det nye kommaet i abortloven

LEKKET: Utkastet til den nye abortloven er nå klart, og Nieuhetene gir deg første kikk på det nye kommaet.

Da landsmøtet til KrF i forrige uke bestemte at partiet skulle forhandle med Solberg-regjeringen, var endringer i abortloven et av trumfkortene. Nestleder Kjell Ingolf Ropstad var en av dem som gikk høyt ut og lovte en «historisk endring».

Nå har det første utkastet til ny abortlov lekket fra regjeringskvartalet, noe som gir mersmak hos de konservative i KrF. Et nytt komma skal inn i avsnitt e), som sier noe om betingelsene for abort etter 12. uke.

FØR: «Hun er alvorlig sinnslidende eller psykisk utviklingshemmet i betydelig grad.»

ETTER: «Hun er alvorlig sinnslidende, eller psykisk utviklingshemmet i betydelig grad.»

– Det nye kommaet er satt med Arial 12 punkts skrifttype som resten av teksten. Det glir inn nesten ubemerket. Og best av alt: Det har ingen praktisk betydning for tolkningen av lovteksten, knegger statssekretær Vingmund Herje (H) i Helsedepartementet.

Stortingsrepresentant Grundtvig A. Seljefløyt (KrF) mener det nye kommaet er et stort steg i riktig retning. – Et komma ser nesten ut som et lite foster i en kvinnemage. Så mye lengre enn det har jeg ikke tenkt. Men jeg ser ingen grunn til å ikke stole på Høyre, rabler den gamle sulliken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here