David Jona "Boss Baby" Ebenesersønn, Solgunn Matrikkelbukt og Anbjørg Gjerde er blant de heteste kandidatene til å fylle KrFs statsrådsposisjoner i den nye flertallsregjeringen. (Foto: Maria Magdalena Rudrud)

GARDERMOEN: Etter et dramatisk landsmøte fredag 2. november har Kristelig Folkeparti bestemt seg for å gå inn i forhandlinger med Solberg-regjeringen. Det ligger an til at partiet vil få tre statsråder i den nye flertallsregjeringen. Nieuhetene vurderer de heteste kandidatene.

Ingebrigt Dunsæd (2 1/2) er en garvet kommunepolitiker fra Kristiansand. Han har markert seg som en forkjemper for billedbøker og flanellograf i søndagsskoleundervisningen. Nå mener mange han er på vei inn i kommunaldepartementet.

En av de mest spennende profilene på høyresida i KrF er utvilsomt Solgunn Matrikkelbukt (3) fra Hordalandsbenken. Hun er for kontantstøtte til majoritetsbarn og sunt godteri på lørdager. Matrikkelbukt er en sterk kandidat for kulturministerjobben.

David Jona Ebeneserssønn (3) gikk lenge under navnet «Boss Baby» og ble ansett som Kjell Ingolf Ropstads argeste utfordrer til kronprinsvervet i KrF, men ble kontroversiell med sitt nei-standpunkt i flanellografstriden. Nå kan det imidlertid være duket for et comeback for rogalendingen som mange spår vil bli Norges nye fiskeriminister.

Anbjørg Gjerde (3 1/2) er lovsangsleder ved Avdeling Marihøne i Tastatunet barnehage og har lang fartstid bak seg som kommunepolitiker i Stavanger kommune. Hun kan «Min båt er så liten» utenat. Anbjørg fikk oppmerksomhet i den kristne dagspressen da hun i en alder av to hentet fadderbarnet sitt fra Sri Lanka til Norge for å lære det norsk. Anbjørg nevnes av mange som en mulig kirke- og kapellminister.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here