Bahareh Letnes og Melania Trump har flere ting til felles enn hva man først skulle tro. Vi gir deg seks likhetstrekk som taler for seg selv.

1. Business. Bahareh Letnes eier foretaket B & H General Trading Company, som driver med import, transport, fisk, sjømat og naturgass fra Iran. Likeledes har Melania Trump sin egen smykkekolleksjon, Melania Timepieces and Jewelry, som på grunn av hennes nåværende embede som førstedame ligger på is.

2. Tilknytningen til Norge. Bahareh er norsk statsborger. Og Melania er, vel, ikke norsk (se punkt 6), men hun kan likevel takke norske Celina Midelfart, som gikk på toalettet på Kit Kat Club vårkvelden i 1997, og etterlot daten Donald Trump «alene på gulvet». Den lille pausen var nok til at Trump tok motet til seg og fikk Melanias telefonnummer. Resten er historie.

3. Filateli. Både Melania og Bahareh er lidenskapelig opptatt av å samle på frimerker, en utdøende men stadig populær hobby hos de eldre deler av befolkningen (overs. fra lat. «filateli»: «individuelt basert ervervelse av statens selvklebende lapper)». Hvem skulle tro?

4. Makt. Bahareh Letnes er kjæreste med Per Sandberg, og de ble sammen da Per Sandberg var statsråd og hadde en betrodd ministerpost i den norske regjering. Melania Trump er gift med den nordamerikanske presidenten Donald Trump. Makten tiltrekker…

5. GH-båter. Begge skal være tilhengere av enkle GH-båter. GH-modellen ble patentert av Gunn Hegna i 1973 og ble produsert i Grimstad-verftet Camo plast i store antall. Mens Bahareh har 2-3 eksemplarer hjemme i naustet i Skogn, skal den amerikanske førstedamen etter sigende ha nærmere 70 GH-båter av ulike årsmodeller liggende ved marinaen i Mar-a-Lago i Florida. Ryktene sier dessuten at flere skal være på vei. Og! Det skal være presidentfruen selv som sitter på finn.no og leter etter de gamle plastbåtene.

En klassisk GH-båt (Foto: www.kastloss.no)

6. Østen. Bahareh Letnes er født i Iran, og det er ikke Melania. Men! Melania Trump (pikenavn Knavs) ble født i det tidligere Jugoslavia, det som nå er Slovenia. Og! På samme måte som Jugoslavia lå øst i Europa, ligger Iran øst i Midtøsten – begge sterkt øst-orienterte land innenfor hver sin regionale tilhørighet.

Flere argumenter? Nei, det trenger vi visst ikke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here