SANDEFJORD: Magnus Larsen (26) er kjent som en dedikert mannlig feminist. En som ikke tar «fem flate øre» for å sette sine søstre på plass når han synes de er ettergivende. Men hans Spotify-liste «Spilleliste bilen» avslører at Magnus’ engasjement neppe stikker dypt.

Vennegjengens råeste på kvinnekamp

I vennegjengen er 26-åringen kjent som en kompetanse på likestilling og kvinnekamp.

– Magnus er han du ringer hvis du lurer på noe om suffragettene. Eller om du bare ønsker å vite hvor mange kvinner det er i topplederverv i landet for øyeblikket, forteller en av Magnus’ venner, som for anledningen ønsker å være anonym.

Den samme vennen har nå delt en skjermdump av Sandefjord-mannens spilleliste med Nieuhetene, den såkalte «Spilleliste bilen». Denne spillelisten inneholder eksklusivt musikk med mer eller mindre misogyne låttitler.

Utdrag av Magnus Larsens spilleliste

Kvinnefiendtlig pop

Den offentlige spillelisten består av 10-12 sanger hvor tradisjonelle verdier står i høysetet. Som funk-klassikeren «It’s a Man’s, Man’s, Man’s World» (Det Er En Manns, Manns, Manns Verden»), Neil Youngs «A Man Needs A Maid»  («En mann trenger en tjenestepike») og 90-tallspopperne The Charlatans «A Man Needs To Be Told» (En Mann Må Bli Fortalt (Hva Han Skal Gjøre)»).

En gutteverden i bilen

Så hvorfor ønsker den anonyme vennen å «oute» Magnus? spør vi.

– Jeg har hatt en rar «hunch» om Magnus i lang tid, forteller vennen. – Men jeg klarte ikke å sette fingeren på det. Men så kom jeg altså over denne spillelista på Spotify.

Spillelisten sier sitt. Puddelrockerne Mötley Crües «Smokin In The Boys Room» («Røyker på gutterommet»), Tammy Wynettes evergreen «Stand By Your Man» (Bli Værende Hos Din Mann») og «Bitch Better Have My Money» (Horen Har Best I Å Ha Pengene Mine») er alle eksempler på låttitler for en som sverger til glorifisert guttelek eller som har noe å utsette på det kvinnelige kjønn.

Nieuhetene forsøkte å komme i kontakt med Magnus Larsen, men han ville ikke besvare henvendelsene våre.

Ved publiseringstid var «Spilleliste bilen» slettet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here