Aksel Hennie som Donald Duck på Andebys skitne gater (Foto: Nordisk Film)

Aksel Hennie skal spille selveste Donald Duck i en såkalt «gritty reboot» av Andeby-universet.

– Gulp! Hadde jeg nær sagt. Hehehe!
Aksel Hennie ler en høylytt, trillende latter. Nieuhetene er til stede på pressekonferansen for superstjernas nye film (arbeidstittel: Andeby 3000), hvor regissør Erik Poppe skal puste nytt liv i de kjære og kjente figurene fra Disney-universet.

Mer realistisk bilde av Donald

– Jeg vil understreke at dette fortsatt er den folkekjære Donald som alle har vokst opp med, sier Erik Poppe ettertenksomt. – Men… Han sliter med «sitt».

Dette er nemlig en film som vil gi publikum et mer realistisk bilde av Donald Duck, onkel Skrue (Bjørn Sundquist) og de andre innbyggerne i Andeby, skal vi tro filmskaperne. I en av scenene som ble vist under pressekonferansen får vi se Donalds voldsomme side. Den hissige andemannen fiker til nevøene Ole og Dole (spilt av Markus og Martinus; Doffen er visstnok allerede død på dette tidspunktet i filmen), mens han krever å få vite hvor de har gjemt sparegrisene sine.

– Ikke «Disneyland»

– Det er intense greier, ass, sier Aksel Hennie i et forsøk på å lette stemningen etter den brutale smakebiten. – Men det er ekte. Det er faen så ekte.

I en annen scene får vi se Donald true onkel Skrue på livet i pengebingen. En svært muskuløs Donald holder Skrues hode under «vannet» (som består av mynter) mens han roper skjellsord og krever å få vite «hvor pengene er».

– Litt tilfeldig at begge disse scenene handler om at Donald er ute etter penger, sier Erik Poppe unnskyldende. – Men det er ikke til å legge skjul på at filmen handler mye om det. Jeg kan ikke juge på film, og late som alt er Disneyland. Det går bare ikke.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here