Daniel og Xander Hansen (innfelt: skoleprosjektet "WTF"). Foto: Privat

Det sier Daniel Hansen, pappa til Xander (uttales Eksander), om skyggeleggingen i sønnens skoleprosjekt – tegningen «WTF».

Det var under en time i frihåndstegning ved Heggedal barneskole i Asker, hvor Xander er andreklassing, at den spesielle illustrasjonen ble skapt. Da Xander ble hentet på skolen, var han snar med å vise faren hva han hadde lagd.

– Jeg tok bilde der og da, forteller Daniel Hansen. – Mens tegningen lå på benken i garderoben. Tenkte «dette må bare deles». Så jeg puncha den ut på Face.

Der spredte bildet seg raskt. Mange hadde meninger om hvilken vinkel man ser de tre bokstavene fra.

Daniel Hansens Facebook-status som gikk viralt mandag ettermiddag (Foto: Skjermdump Facebook)

– Hvis man ser på T’en og F’en, så kan man tro at man ser på teksten fra høyre, sier Daniel Hansen engasjert på telefonen. – Men ta en titt på skyggeleggingen på W’en. Hvilken retning er det egentlig vi ser teksten fra?

Rektor: – Fullstendig mindfuck

Daniel Hansen får støtte for sitt syn hos lærere og administrasjonen på Heggedal barneskole. Rektor Marit Skjema-Velde virker like imponert og gledelig forvirret som far selv.

– Tegningen er fullstendig mindfuck. Denne her er på linje med de mest spennende pieces i utlandet (grafittikunst, red.anm.), mener rektor Skjema-Velde. – Og jeg kan et par ting om pieces.

Reaksjonene har heller ikke latt vente på seg internasjonalt.

– Det er det som er så fantastisk med sosiale medier, avslutter pappa Daniel. – Ting bare sprer seg. Og dette er vel ikke akkurat noe man misliker i utlandet heller – å bli «pirka i hjernen».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here