Møt Erna Hattestad, Norges statsminister. (Foto: Agnete Brun)

BERGEN: Etter noen uker med storm rundt hennes regjering, kunne Statsministerens kontor i dag opplyse om at Norges statsminister Erna Solberg bytter navn til Erna Hattestad.

Kontroversene har kommet på rekke og rad for den blågrønne regjeringen i sommer. Sammenslåingen i Nord, en fiskeriminister på Iran-ferie og en knusende beredskapsrapport fra Riksrevisjonen har tvunget Erna på defensiven. Nå slår hun tilbake.

På tide med en gladsak

– Ja, nå synes jeg det var på tide med en gladsak, forklarer Erna Hattestad på telefon. – Journalistene bjeffer og roper på blod, og da tenkte jeg det var lurt å temme dem med et saftig kjøttbein. Fra og med i dag er jeg ikke lenger Erna Solberg, men Erna Hattestad. Statsminister Hattestad. Hattestad-regjeringen. Smak litt på det. Det svinger.

Men hvorfor nettopp navnet Hattestad, Erna? Er det fra din mann Sindre?

– Neida. Han heter Sindre Finnes. Det er rart med det. Sindre Finnes finnes, men Erna Solberg finnes ikke. For jeg heter Erna Hattestad. Team Hattestad. The Hattestad Administration. Erna «The Hat» Hattestad.

Sukk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here