Snorre Terreblanche er 28 år og har vært på 28 storbyferier. Han flyr hver gang, men nekter for å være en hykler i klimasaken. (Foto: Nikita Lindblad)

OSLO: Snorre Terreblanche (28) er lidenskapelig opptatt av miljøet. Og han elsker å reise. Tiden han ikke bruker på miljøtiltak i hjem og nærmiljø bruker han på å fly rundt i verden på alskens storbyferier. Hans årlige klimautslipp er på størrelse med hele Tynset kommune. 

Redder daglig hvaler fra plastdøden

Snorre bor på St. Hanshaugen i Oslo, følger en fulløkologisk diett og har hele ni ulike resirkuleringsbøtter under vasken. Han skiller blant annet på litiumbatterier og ordinære batterier. Annenhver lørdag plukker han opp mikroplast med pinsett i Sofienbergparken sammen med en guttegjeng han møtte på øko-backpacking i Nepal.

– Jeg elsker miljøet og miljøet elsker meg, forklarer Snorre. – Jeg får ikke sove hvis jeg ikke vet at jeg har reddet minst én hval fra plastdøden den dagen.

Elsker å reise

I tillegg er Snorre en lidenskapelig turist og har opparbeidet seg trippel gullkort med Star Alliance.

– Jeg reiser som bare faen, og tar fly hver gang. Akkurat det der med at flybensin skal gi så store klimautslipp velger jeg å ikke forholde meg til, forklarer Terreblanche. – Jeg pleier å si at hvis ikke flybensin kan smelte stål, kan det ikke gjøre all verdens skade i atmosfæren heller.

Hver gang Snorre ankommer en ny by, forsøker han å lære mest mulig om hvordan en økologisk livsstil praktiseres lokalt. Han oppsøker veganerkafeer, gjøglerparker, geriljahager og andre grønne lunger. Han kjenner alternativmiljøet i byer som Lisboa, Istanbul og Chicago som sin egen bukselomme.

– Ikke svekket troverdighet

Til kritikken om at all flyreisingen svekker hans troverdighet som miljøengasjert fnyser han.

– Det blir for dumt. Hvis et middelklassemenneske som meg selv skal måtte endre livsstil bare fordi noen forskere mener flyene slipper ut klimagasser, da har klimakampen sporet av.

Snorre Terreblanch forteller videre at uten 3-4 storbyferier i året ville det vært umulig for ham å bidra med alle de gode interiørideene til tehuset Når Gaia Våkner som han drifter sammen med St. Hanshaugen Øko-Kollektiv. Snorre har stått for innredningen.

– Og dessuten tar jeg faktisk trikk til jobb og transportsykkel til meditasjonstimene mine, legger han til før han forsvinner til Gardermoen for neste storbyferie – denne gang til Vilnius i Litauen.

Apapap! Litt mindre grønn te i monitor. Denne saken ble veldig fordomsfull, kjære skribent?

– Ja, her sporet jeg litt av, dette ble et rent oppgulp av hvordan folk flest ser på MdGere. Men jeg hadde litt dårlig tid og da ble det visst sånn, forklarer Nieuhetenes journalist Tuftebarten.

Betyr det at det er sånn DU ser på urbane MdGere, Tuftebarten?

– Jeg vet ikke. Jeg vet virkelig ikke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here