Arbeidet er i gang med å transformere Ullevål til et hageparadis for vestkantboere.

Norges fotballforbund gir opp fotball etter å ha sett nivået i årets VM. Ullevål gjøres derfor om til grøntområde med parsellhager.

Årets VM i fotball vekker engasjement i de tusen hjem, verden over. Mange land er med, nivået er skyhøyt, og skuddene harde. For de norske landslagsgutta er det derimot ferie som gjelder, nok en gang. Nå får også selve landslagsarenaen en velfortjent pause fra hverdagen.

– Nå skal vi se framover. I NFF liker vi å tenke nytt. Derfor blir landslagsarenaen nå gjort om til et feiende flott grøntområde, med parsellhager for lokale familier. Tilbakemeldingene har vært udelt positive, sier anleggssjef Janco Eilertsen i NFF.

– Det er en rekke beboere i Ullevål-området som har reagert sterkt på at Norge ikke deltar i turneringen. De har sett seg lei på at stadion «ligger brakk» om sommeren. I hagebyen har vi engasjerte mennesker som dyrker alt fra pærer til sukkererter, sier Eilertsen videre. – Vi har noen av landets grønneste fingre i denne bydelen. Nå får de muligheten til å fingre i hele landets storstue.

At Norge igjen mislyktes med å kvalifisere seg til VM er ikke så relevant, mener NFFs generalsekretær Yngve Capri-Pique. – Det som er viktig for oss er å engasjere befolkningen og fylle setene. Hvis det er begonia og krysantemum som gjør det, og ikke lange innkast mot Alexander Søderlund, så må vi jo bare føye oss etter det.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here