Professor Melker Humle-Larsen (innfelt) er udelt positiv til øl.

– Øl? Rett og slett den beste drikk, konkluderer Melker Humle-Larsen, professor i ernæringsfysiologi ved NTNU.

Resultatet kommer frem i en ny forskningsrapport ved institutt for helsevitenskap ved NTNU i Gjøvik, under ledelse av Humle-Larsen.

– Det smaker rett og slett best, det slukker tørsten, og du blir mett av det, forteller professoren.

I tillegg har ernæringsfysiologen og hans forskerteam funnet en rekke positive effekter ved både kortvarig og vedvarende ølkonsumering.

Muskler, hyppig sex og lavt sykefravær

Blant annet bidrar ølgjæren til muskelvekst. Humlen viser seg å ha heldige effekter for seksualdriften, og i tillegg virker malt styrkende for immunforsvaret. Det mest revolusjonerende funnet er utvilsomt de umiskjennelige fakta: En større statistisk undersøkelse viser at øldrikkende mennesker både har større muskler, bedre og mer sex, og svært lavt sykefravær.

– Alle disse egenskapene kommer på toppen av opplevelsen av å drikke øl. Det er helt utrolig, nikker Humle-Larsen på telefonlinje fra campusen på Gjøvik.

Samme hvilket merke – så lenge det er øl

– Vi forstår at øl smaker svært godt, er perfekt i sommervarmen og nærmest en slags «gudenes leske». Men må man drikke øl for å få det samme helsemessige utbyttet? Vil ikke kaldt vann tilsatt en klype med malt, humle og gjær gjøre samme nytte?

– Nei. Ingenting kan måle seg med øl. Det er snakk om en kombinasjon av egenskaper som går opp i en høyere, leskende enhet. Jeg drikker faktisk øl mens vi har denne telefonsamtalen, og det slår meg igjen, gang på gang, hvilken magi som finnes her. Enten det bruser viltert eller dovent – det er øl man bør drikke – og masse av det. Drikk masse øl.

– Det var du selv som ringte inn denne rapporten. Når vil media få et eksemplar av forskningsrapporten i hende, så vi selv kan sette oss inn i materien?

På dette stadiet av intervjuet blir telefonlinjen skurrete, før stemmen til det som tilsynelatende er en grapefruktselger som proklamerer sine varer på et gebrokkent engelsk fyller telefonrøret.

– Humle-Larsen, ringer du virkelig fra instituttet nå?

– Åja da. Det er helt sant, det. Men du, jeg må gå nå. (Stemmen til grapefruktselgeren høres sterkere og toneleiet hans er umiskjennelig aggressivt, før Humle-Larsen vinner telefonen tilbake).Det… tjæh, det… brenner på hotellrommet mitt. På Gjøvik. På NTNU der. Jeg må gå.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here