Trendanalytiker Sofus Nidaros har gjort karriere på å komme med bastante utspill i media. Nå hevder han at du må stå i sommerjobb til fylte 75, og politikerne elsker ham for det. (Foto: Kjeks-Simen Nøtterøy)

BERGEN: Er du født etter 1996? Da må du forberede deg på å klippe gresset utenfor rådhuset i hjemkommunen din til langt inn i pensjonisttilværelsen. Hvis det i det hele tatt er noe som heter pensjonisttilværelse når du blir gammel. Hvis du i det hele tatt blir gammel.

Du mangler kompetanse

Trendanalytiker og markedsekspert Sofus Nidaros har vært politisk rådgiver for arbeidsminister Anniken Hauglie og seniorrådgiver i NHO. Nidaros driver nå en egen konsulenttjeneste, som han markedfører med plutselige utspill i mediene.

– Næringslivet etterspør kompetanse, og du mangler kompetanse, fastslår trendeksperten. – Men kanskje kan vi bruke deg allikevel, om du synes 130 kroner i timelønn høres ut som en bra måte å feire juli på.

Plenklipping framfor badeferie

I en rapport Sofus Nidaros har skrevet med pekefingeren sin på Notater-appen på iPhonen anslår han at et gjennomsnittlig ungt menneske må prioritere avisrunder, lagerarbeid, plenklipping og telefonsalg framfor badeferier i minst 40 sommere framover for å kunne ha råd til mat og husleie.

Nidaros får støtte fra høyeste politiske hold.

– Alt tyder på at Sofus har rett. Dagens unge må forberede seg på å stå lenge i sommerjobb slik at vi kan finansiere velferdsstaten også i fremtiden, sier statsminister Erna Solberg før hun hvisker: – Hvis det i det hele tatt vil være noe som heter velferdsstat i fremtiden…

Bra for CVen

Også politisk redaktør i Aftenposten deler prognosen.

– Dette er en sjempe spennende analyse. Sommerjobb er en ypperlig måte å slå ihjel tid på mellom vikaroppdragene hos Adecco. Også det er bra for CVen. Har man sommerjobber sammenhengene fram til man er 75 år kan man kanskje søke på en fast jobb i 2068, eller ha hjemmekontor fra sykehjemmet? Hvis det i det hele tatt finnes sykehjem i 2068, da, avslutter hun.

Og etter det skal du dø

For de som orker å holde ut, venter bevisstløshet, hjertestans og gradvis nedbryting av kroppen.

– Det stemmer, fastslår Sofus Nidaros. – Etter 40 år med sommerjobber, skal du dø.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here