Starten på den spesielle samtalen. Se resten lengre ned i saken. (Skjermdump: Ja til bilen i Oslo)

En samtale mellom to bilpositive borgere på Facebook-sida «Ja til bilen i Oslo» tok en overraskende vending i dag tidlig. Nå klør forskerne seg i hodet.

Det startet som en ganske vanlig tråd på Facebook-sida/nettavisa «Ja til bilen i Oslo». Angus Flensvik ytret sin misnøye med byrådets fjerning av parkeringsplassene på Gulbrand Lundes plass. Han fikk støtte fra Giovanni Trøgstad, som var rask med å legge skylden på Miljøpartiet de Grønne, partiet som har byråden for samferdsel i Oslo. Men etter hvert som samtalen fortsatte, ble det klart at noe var alvorlig galt:

Språklig kollaps

Kommunikasjonen mellom Flensvik og Trøgstad begynte raskt å bryte fullstendig sammen. Flensvik gikk over i et utpreget barnlig språk, som etter hvert degenererte til variasjoner over de meningsløse ordene «golli» og «pom». Trøgstad på sin side klarte å holde seg til det overordnede temaet, med sine taktfaste utbrudd «Ja bil» og «bruke hue», før han også til slutt kollapset i en langtrukken «huuuu»-lyd.

Forskerne klør seg i hodet

Ledende språkforskere undersøker nå fenomenet, men er ikke enige i hva som kan ha forårsaket sammenbruddet. – Min teori er at bruk av «huet» over lengre tid kan føre til nedsatt funksjon i Brocas område, den delen av hjernen som er knyttet til språklig formuleringsevne, sier professor Synfest Lågheim ved Universitetet OsloMet – Storbyuniversitetet i Oslo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here