Ikke alle prester har kontroll på pinse. (Skjermdump: NRK)

Nok en «oval weekend» går mot slutten for norske arbeidstakere. Men hvorfor har vi egentlig fri? Hva er pinse? Vi har snakket med en prest som heller ikke vet dette.

– Det er vel en åpen hemmelighet at de fleste i Den norske kirke er litt «fuzzy» på hva pinse egentlig er, sier Bent Are Aronsen, som er prest i Svelfjord. – Jeg pleier å lese meg opp noen dager før. Men i år har jeg mer eller mindre tatt det «on the fly».

Aronsen forteller at han har brukt pinsepreknene sine i år til å snakke om irritasjonsmomenter i hverdagen. – Det blir mest «ranting» om «pet peeves», ja, innrømmer han. – Hva er for eksempel greia med kirkekaffe? Ikke er det kirke, og ikke er det kaffe. Vel vel.

Men hva handler egentlig pinse om? Hvis han skal tippe, mener Aronsen at den mystiske høytiden har noe å gjøre med apostlene. – Noe med en brennende due, kanskje? Spørs om ikke Paulus er inne i bildet her også. Eller er jeg helt «lost» da? Det kommer iallfall etter påska. Pinse før påske blir krøll.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here