Kong Harald testet ut sin nye høyteknologiske vinkehanske fra balkongen.

Kong Harald ble tatt på fersken av fotografer idet han tjuvstartet på 17. mai-feiringen i dag.

Stor dag for kongen

Det er ingen hemmelighet at folkekongen vår har en spesiell plass i sitt røde, hvite og blå hjerte for 17. mai-feiringen. Likevel var det nok overraskende for mange å se Kongen vinkende i en fargesprakende joggedress på slottsbalkongen – tre dager før selve dagen.

– For Kongen er 17. mai som bursdag, bryllupsdag og jul på Skaugum på én gang, forklarer hoffets pressekontakt Ringvald Hollum. – De er forresten rangert etter Kongens preferanse der. Jul på Skaugum synes Kongen er fryktelig kjedelig, den trekker egentlig ned de to andre i det regnestykket. Kongens ord, ikke mine.

Ny vinkehanske

Hollum kan også fortelle at Kongen har fått en ny vinkehanske som han var ivrig etter å teste. – Den nye vinkehansken koster drøye 200.000 kr, og ja, det er skattebetalernes penger. Men dette er en spesialutviklet hanske som gjør at Kongen kan vinke opptil to timer lengre enn vanlig. Sannsynligvis blir han stående igjen på balkongen lenge etter at resten av familien har trukket seg tilbake.

– Min eneste frykt er at lille Marius, den sjelløse slyngelen, får tak i fjernkontrollen til Kongens hanske, slik som i fjor. Det var ydmykende for både Kongen og det norske folk å se Kongen gjøre «piss off-tegnet» fra slottsbalkongen, avslutter den pratsomme pressekontakten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here