1. nestleder i Senterpartiet i hiatus Ola Borten Moe, (uthevet) tar ansvar for den infamøse fyllemeldingen. (Foto: Nieuhetene/VG/NTB Scanpix/Senterpartiet)

2016: mektige menn på hyttefylla. På natta: en grov Messenger-melding til Senterparti-leder Navarsete. 2018: Den kåte skyldige står fram.

I 2016 var ti menn på hyttetur. Åtte av dem hadde sentrale verv i Senterpartiet. Det ble drukket mengder med alkohol. Litt over midnatt ble denne meldingen sendt fra deltaker Morten Søbergs Messenger-konto til Liv Signe Navarsete: «Vi har lyst på fitta di». Søberg hevder selv å ha gått på toalettet på dette tidspunktet, mens mobiltelefonen hans ble liggende igjen på bordet.

De åtte profilerte mennene har hardnakket hevdet sin uskyld. Men nå legger endelig Senterpartiets 1. nestleder «i limbo», Ola Borten Moe, kortene på bordet. Vi møter den profilerte Sp-politikeren på kaffebar i Oslo.

– Ja, det var jeg som skrev fittemeldingen, innrømmer Borten Moe, før han tar en stor slurk av sin latte macchiato.

Men historien stopper ikke der.

– Det var Erlend Fuglum som ba meg gjøre det, fortsetter han.

Nieuhetene forsøker å fritte Borten Moe ut om omstendighetene, men han blir kun sittende stille og stirre rolig på vår journalist. Innimellom nipper han til kaffekoppen, uten å ta øynene bort fra oss. Etter en time må vi gi opp og avbryte for å nå et Skype-intervju med Fuglum.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here