Tidligere statsekretær i Kommunaldepartementet, Erlend Fuglum, (uthevet) tar ansvar for den infamøse fyllemeldingen. (Foto: Nieuhetene/VG/NTB Scanpix/Senterpartiet)

2016: mektige menn på hyttefylla. På natta: en grov Messenger-melding til Senterparti-leder Navarsete. 2018: Den kåte skyldige står fram.

I 2016 var ti menn på hyttetur. Åtte av dem hadde sentrale verv i Senterpartiet. Det ble drukket mengder med alkohol. Litt over midnatt ble denne meldingen sendt fra deltaker Morten Søbergs Messenger-konto til Liv Signe Navarsete: «Vi har lyst på fitta di». Søberg hevder selv å ha gått på toalettet på dette tidspunktet, mens mobiltelefonen hans ble liggende igjen på bordet.

De åtte profilerte mennene har hardnakket hevdet sin uskyld. Men nå legger endelig tidligere statsekretær i Kommunaldepartementet, Erlend Fuglum, kortene på bordet. Vi møter ham på en restaurant på Skøyen på Oslo vest.

– Ja, det var jeg som skrev fittemeldingen, innrømmer Fuglum.

Men historien stopper ikke der.

– Det var Jostein Grande som ba meg gjøre det, fortsetter han.

Før Nieuhetene rekker å hale noe mer ut av Fuglum, reiser han seg. Først nå ser vi at han har restaurantens logo på skjortebrystet.

– Beklager, men nå begynner vakta mi. Vil dere ha noe mer, eller skal jeg be kollegaen min om å lage regning?

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here