Takk til Kent Mjølkestraum for lån av foto

Ny forskning viser at mørk BMW i solnedgang er landets mest rasistiske bil.

Det rapporterer Statistisk Sentralbyrå, som har stått i bresjen for et forskningssamarbeid med NAF og Automobilenes Landsforbund. Dataene er samlet inn fra såkalte høyrastistiske fylker.

Forskningsdirektør ved SSBs avdeling for samferdsel, Paul Median, forteller om mange interessante funn:

– Rasistiske holdninger kommer spesielt godt frem hos BMW-modeller som har kjørt over 150 000 kilometer og likevel har en svært lokal radius, preget av korte kjøreetapper mellom for eksempel bolighus og bensinstasjon. Og så ser vi at mørke BMW’er i solnedgang, gjerne omgitt av fjordlandskap, scorer spesielt høyt på rasismeskalaen.

Biler fra «brune» fjordfylker

Da forskerne registrerte kjennetegnene ved de mest rasistiske bilene, fant de raskt en opphopning i fylkene Møre og Romsdal, Vestfold, og Sogn og Fjordane.

– De mørke BMW-modellene lever gjerne i trygg avstand fra byene, sier Median. – Selv om de virker opptatt av å hegne om «rene raser», består de gjerne av enkeltdeler som ikke kommer fra sertifiserte BMW-verksteder. Ikke sjelden har disse bestanddelene sitt opphav i bilmerker fra Sørøst-Asia.

Andre bilmodeller som ikke når toppen av rasismeskalaen men mangler et bevisst oppgjør med nazistisk tankegods er østeuropeiske biler og veteranbiler.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here