Stortingspresident Olemic Thommessen poserer på prototypen til sin nye undervannsbase (for øyeblikket over vann).

Ikke nok med at byggeprosjektet på Stortinget har gått 1,2 milliarder over budsjettet – nå viser det seg at også stortingspresidentens nye hemmelige undervannsbase blir langt dyrere enn planlagt.

Den topphemmelige basen med kodenavn «Poseidon» har vært under konstruksjon siden 2014 og har så langt kostet 74 milliarder kroner, forteller kilder på Stortinget. Nå stiger budsjettet til hele 101 milliarder kroner.

Laserkanoner og kamp-blekkspruter

Thommessens PR-rådgiver Spinnvild Henchman kan ikke redegjøre i detalj for hvorfor undervannsbasen har blitt så dyr, men forsikrer om at pengene blir godt brukt:

– Jeg kan ikke gå veldig detaljert inn på det, men det er i hovedsak snakk om innviklede feller, laserkanoner, trening av kamp-blekkspruter… vanlige utgifter som løper i forbindelse med undervannsbaser.

Tempelriddere og Illuminati-brødre

– Det er en del misforståelser i denne saken, sier Henchman videre. – Undervannsbasen skal først og fremst brukes til havforskning, ikke til koordinasjon av terrorisme eller omfattende økonomisk kriminalitet, slik mange har hevdet.

– Dette er heller ikke stortingspresidentens personlige undervannsbase, den skal kunne brukes av frimurere, tempelriddere, Illuminati-brødre og alle andre hemmelige gutteklubber som Thommessen måtte være medlem av.

Møter kritikk

Bjørnar Moxnes, stortingsrepresentanten fra Rødt har tidligere kritisert Thommessen for byggeskandalen. Han er også skarp i kritikken når det gjelder undervannsbasen:

– Da jeg konfronterte Thommessen med denne saken, truet han med å binde meg fast til et bord hvor et veldig skarpt sagblad skulle bevege seg sakte framover mot skrittet mitt. Dette er fullstendig uakseptabelt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here