Torbjørn Back (25) fra Haugesund. Foto: Privat

HAUGESUND: Torbjørn manglet tema for sin nye podcast – men så døde faren brått.

Høsten 2017 var Torbjørn Back (25) fra Haugesund nettopp ferdig med utdanning innen app-utvikling og beacons, men stod på bar bakke jobbmessig.

– Jeg klarte ikke å bygge opp det nettverket jeg hadde håpet jeg skulle klare i løpet av studietiden, forteller Torbjørn til Nieuhetene. – Jeg visste rett og slett ikke hvor jeg skulle henvende meg.

Back møter oss utenfor Rossabø kirke i Haugesund, hvor han er i full gang med lydprøver og rigging til helgens store opplevelse.

IPA-gjengen ble redningen

– Men så pratet jeg med noen av gutta i ølbryggerlauget «IPA-gjengen» som har en ølpodcast sammen. Hvorfor kunne ikke jeg lage en podcast?

En ny utfordring kom da Back ikke hadde noen ide om tema for podcasten. Hva skulle han prate om? Skulle han gjøre alt alene? Ha gjester?

«Pappa var død. Som enearving måtte jeg finne et tema for bisettelsen. Som podcastutvikler måtte jeg finne et tema for podcasten. Elementene fant på en måte hverandre.»

Løsningen kom faren døde i romjulen.

Eurekaopplevelse da faren døde

– Det var en eurekaopplevelse, forteller den engasjerte 25-åringen. – Pappa var død. Som enearving måtte jeg finne et tema for bisettelsen. Som podcastutvikler måtte jeg finne et tema for podcasten. Selvfølgelig måtte det bli i en kirke! Elementene fant på en måte hverandre.

Så gikk det slag i slag.

Jonas Alaska kommer

– Jeg er ganske sikker på at pappa hadde likt Jonas Alaska om han hadde hørt ham, jeg vet ikke. Det er snakk om at Mikael Palaskev kanskje kommer for å gjøre et par låter også. Også King Skurk One har meldt sin interesse. Men jeg sier ikke alt til pressen, dere får komme og se selv, stråler podcastgründeren.

Selv skjønner han knapt hvordan de store navnene har kommet på plass, men uttrykker takknemlighet til kompiser fra app-miljøet med «drøyt» gode kontakter.

Back røper også at han sysler med en årlig festival, om det blir god stemning under bisettelsen. Nå går mye av tiden med til å tenke på hvilken billettpris han skal kreve i døra, samt hvorvidt han skal leie inn sikkerhet under arrangementet.

Bisettelsen finner sted neste helg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here