Sune Deling-Fjällräven har vært millennial hele livet og var blant dem som opplevde å bli trakassert av kapitalismen. (Foto: En robot)

FORNEBU: Det økonomiske systemet kapitalismen, som har dominert måten vi mennesker forholder oss til hverandre på siden begynnelsen av 1800-tallet, kom torsdag med sitt hittil sterkeste utfall mot unge mennesker.

Trenger ikke boliglån når man har Tinder

Systemet som tidligere har sagt at 20-åringer ikke ønsker fast jobb og leilighet, kom ifølge kilder med flere ukvemsord om generasjonen som ble født på 1980- og 1990-tallet. Episoden inntraff under en jobbmesse på Telenor Arena. Flere som var tilstede reagerte med vantro på opptredenen til det konkurransebaserte markedssystemet.

– Det ba oss dra til helvete og sa at vi ikke trengte fast inntekt eller en trygg økonomisk framtid, forteller Dina Mote-Ellingsen (23) fra Larvik som var blant de som bevitnet opptrinnet. – Helt uten forvarsel begynte kapitalismen å kalle oss navn, og sa at så lenge vi hadde Tinder trengte vi ikke boliglån.

– Helt uten forvarsel begynte kapitalismen å kalle oss navn, og sa at så lenge vi hadde Tinder trengte vi ikke boliglån.

Hva rimer på «gründer»?

Ifølge vitner gikk kapitalismen etter tiraden bort til utvalgte millennials og truet dem med juling om de ikke kunne komme på noe som rimte på «gründer».

Sune Deling-Fjällräven (27) var blant de som merket kapitalismens raseri på kroppen.

– Jeg tenkte det var et lurespørsmål og svarte «pølse». Men det rimer ikke på «gründer» og det siste jeg husker er at kapitalismen ble rasende og hevet neven. Så ble alt svart.

– Kapitalismen var ikke til å kjenne igjen. Det virket så hevngjerrig og oppførte seg som en bølle.

Stein IT-Sandengen (59), som selv er far til to millennials, fortalte at det var skremmende å se hvordan systemet som hadde gitt ham selv økonomisk støtte og trygghet nå oppførte seg uforskammet mot hans egne barn.

– Kapitalismen var ikke til å kjenne igjen. Det virket så hevngjerrig og oppførte seg som en bølle. Alle som ikke kom på et ord som rimte på «gründer» ble dyttet og sparket. Det var grusomt å se på, forteller IT-Sandengen før han la til: – Mange hadde blitt reddet om de bare hadde sagt «formynder». Det rimer. Men det var ingen som kom på det.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here