Bjørnar Elgesem (32) vant nylig 34 000 kroner i et hemmelig pokerlag. Men hvor skulle han gjøre av pengene? Da nevøen Leander fikk deltidsjobb hos kattekennelen «Katteparadiset», fikk han en idé. Han ville gjemme pengepremien der. Det skulle han komme til å angre på.

Først kan det være på sin plass med en avklaring: Det er lov å spille poker om penger i Norge nå. Men når det gjelder såkalte vennelag, som Bjørnar natt til 26. september deltok i, går grensen for innskudd på 1000 kr, og deltakerantallet kan ikke overstige ti personer. Bjørnars forbudte vennelag opererte i en helt annen skala.

«Folk har lagt unna penger i katteparadiser siden tidenes morgen» – Bjørnar Elgesem

Historien begynner uskyldig nok. Da Bjørnar søstersønn Leander (16) var innom huset i Røyken for å hente en samlerutgave av «Jackass: The Box Set» på BluRay, kom gutten til å fortelle onkelen om sin nye deltidsjobb. Hver lørdag fremover skulle han jobbe i resepsjonen, samt gjøre forefallende arbeid hos den eksklusive kattekennelen «Katteparadiset». Bjørnars kropp stanset mens unggutten strenet mot onkelens BluRay-samling. I hodet til Bjørnar var en plan allerede i emning.

– Folk har lagt unna penger i katteparadiser siden tidenes morgen, forteller en slukøret Bjørnar når Nieuhetene møter ham på hjemmebane. Nå må 32-åringen, som til daglig jobber med merkantile oppgaver i Forsvaret, se langt etter pengegevinsten.

– Det begynte bra. Jeg ble med Leander på jobb en dag, og fikk gjemt unna pengesedlene i en eske under sofaen i personalrommet, forteller han.

– Kattene var helt ville med pengene

Men hellet skulle ikke vare.

– Sånn jeg har skjønt det, så kom en av de forbanna kattene seg inn på personalrommet, oppdaget esken, og dro sedlene utover gulvet. Ja, utover hele kennelen, faktisk. Kattene var helt ville med pengene. Behandlet dem som leketøy, forteller Bjørnar.

Snart var sedler av ulike valører spredt rundt på kattekennelen – til og med i matfatet. Enkelte sedler ble til og med halvveis nedgravd i tissesand. Det skulle ikke gå lang tid før personalet fattet mistanke om kontantenes opphavsmann, og hvordan de hadde havnet på arbeidsplassen deres. Daglig leder på Katteparadiset varslet politiet.

Resultatet: Bjørnar ble utpekt som pengesummens opphavsmann. Og han får ikke beholde en eneste krone av pokerutbyttet. Nå må han i stedet ut med 34 000 kroner, eller risikere fengsel.

Kan fremdeles «fikse biffen»

– Heldigvis har jeg 24 høvdinger fra et «lag» jeg deltok på i natt, sier Røyken-mannen og gnir seg i trøtte øyne. – Sånt hjelper på. Det ser ut som unge herr Elgesem skal fikse biffen likevel, sier han spakt.

Og våger frem et lite smil.

Ved publiseringstid ble det kjent at en patrulje fra Røyken politikammer var på vei til Elgesem for å granske tekniske spor som kan lede dem til flere pengegevinster fra ulovlige pokerlag. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here