Home Debatt Uventet urfolkstøtte til Siv

Uventet urfolkstøtte til Siv

0
Uventet urfolkstøtte til Siv
Jenny Cooper (26) er amerikansk indianer. Hun har kledd seg ut som Siv Jensen siden 2013.

Siv Jensen havnet i trøbbel da hun kledde seg ut som indianer. Nå får hun uventet støtte fra en gruppe amerikanske indianere, som sier de har kledd seg ut som Jensen siden 2013.

Det var i forbindelse med en kostymefest i Finansdepartementet at Jensen valgte å kle seg ut i et stereotypt indianerkostyme. I etterkant fikk hun kritikk av blant annet sametingsrepresentant Christina Henriksen, mens Hadia Tajik støttet finansministeren.

Nå får Jensen uventet støtte fra USA. En gruppe med amerikanske indianere i Ohio forteller at de har kledd seg ut i Siv Jensens berømte leppestiftkjole siden valgseieren i 2013.
– Som alle andre så vi Jensens «Cheerio Jens»-tale i 2013, og ble fortryllet av leppestiftkjolen. Siden den gang har vi hvert år markert valgseieren med å kle oss ut som Norges finansminister, forklarer Jenny Cooper fra Akron i Ohio.

Cooper sier at hun er litt skuffet over Jensens indianerkostyme, men at hun syns det er vanskelig å bli ordentlig sint på partilederen. – I utgangspunktet syns vi det er svært beklagelig at hun gjør dette. Vår kultur er ikke noe kostyme, og hun bidrar til å videreføre uheldige stereotyper og et nedlatende syn på urfolk. På den andre siden er vi kanskje litt skuls nå.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here