Home Nyheter Marcus og Martinus tatt for skimming igjen

Marcus og Martinus tatt for skimming igjen

1
Marcus og Martinus tatt for skimming igjen

Klarer ikke å holde seg unna den «mjuke» kriminaliteten? Popstjernebrødrene Marcus og Martinus Gunnarsen (begge 15) er på nytt siktet for skimming.

Etter at en rekke minibanker i Oslo sentrum i helgen ble påsatt enkle plastmontasjer som registrerer bankkortbrukernes koder og bankkontonumre, såkalt skimming, har Oslo-politiet jobbet intenst for å fakke svindlerne. I går tirsdag bar etterforskningen endelig frukter.

– En av teknikerne fant fingeravtrykk bak på den ene skinnen, forteller etterforskningsleder ved Oslo-politiets avdeling for vinningskriminalitet, Thorger Aurskog-Høland. – Og hadde det ikke vært for at vi sitter på fingeravtrykkregister til alle født etter 2002, hadde vi nok stått på bar bakke. For her var det full jackpot. Den skyldige har riktignok prøvd å slipe bort fingeravtrykket sitt, men det skal godt gjøres – når du er popartist! ler den erfarne politimannen. – Det var en metafor, det jeg nettopp sa der.

Popartisten Aurskog-Høland sikter til, er en av brødrene fra den kjente popduoen «Marcus & Martinus». Inntil saken er avklart, sitter begge i arresten.

Siktelsen kommer kun få år etter forrige massive bølge med skimmingkriminalitet. I 2015 ble de berømte brødrene funnet i et provisorisk tretårn ved Oslo sentralbanestasjon, utstyrt med kikkert. Men politiets bevismateriale var for svakt til at de kunne gå videre med saken.

Å skulle lure seg unna denne gangen, skal derimot godt gjøres – selv for de utrolige tvillingene fra Brofors i Nordland.

Kjell Erik Gunnarsen, guttenes manager og far, er etterlyst. Norsk etterretning mistenker at han allerede befinner seg i utlandet.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here