Jonas Gahr Støre (Ap) relanserer seg selv som tyrefekter.

Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet sliter i innspurten til årets stortingsvalg. Nå gjør Støre helomvending og relanserer seg selv som tyrefekter. Men timingen er helt tilfeldig, ifølge partilederen.

– Det som er viktig for oss nå er at Arbeiderpartiet gjør et godt valg, og at vi får en ny regjering som er i stand til å gjøre en forskjell, og møte de utfordringene som måtte komme med det alvoret som situasjonen krever. At jeg gjør dette iført et tradisjonelt spansk matador-kostyme må komme i andre rekke, sier Støre til Nieuhetene.

Arbeiderpartiet har slitt på meningsmålingene de siste ukene, og har falt nærmere åtte prosentpoeng siden begynnelsen av året. Politiske eksperter mener at den såkalte «spanske flue-strategien» er høyst risikabel, men Ap selv avviser at det er snakk om politisk spill.
– «El Jonas» er fortsatt den samme gamle, tyrefekter eller ei, sier en rådgiver som ønsker å være anonym. – Han har alltid sagt «olé skal med», og det står han fast på.

Støre selv er ikke i tvil om at den nye rollen passer ham som hånd i hanske. – Det handler om å ta tyren, eller Høyre, ved hornene. Det handler om rettferdighet for alle mine picadores. Ingen banderilleros skal måtte tigge for livets opphold, sier han mens han gestikulerer på sin sedvanlige, fyrrige sydlandske måte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here