Skjermdumpen fra NRK viser tydelig hvordan den muslimske mannen lurer i skogen i bakgrunnen.
Islamkritiker Hege Storhaug var lynraskt ute på sosiale medier.

Kringkastingsrådet har mottatt over en million klagebrev etter at en muslimsk mann var synlig i flere sekunder i bakgrunnen på gårsdagens Norge Rundt.

Tabben ble oppdaget av den kjente islamkritiske skribenten Hege Storhaug, som umiddelbart varslet sine 5000 Twitter-følgere. – De er overalt, forklarer Storhaug bak mørke solbriller i nederste nivå på et parkeringshus utenfor Oslo sentrum.

– Norge Rundt har alltid vært forbeholdt etniske nordmenn. Inntil nå. Vi kan ikke vike en tomme, sier Storhaug før hun brått forsvinner i en sky av røyk.

Mobiliserer på Facebook

På Facebook-gruppa «Oss som husker den Grandiosa-reklamen, ikke den med Jenny Skavlan, men den som kom rett etterpå» har administrator Anton Slingrebotn oppfordret alle sine 78 000 medlemmer til å sende standardiserte klagebrev til Kringkastingsrådet. Mange har tatt ham på ordet.

– Det går på stoltheten løs. Nok er nok. Jeg blir å oppfordre hele Norge til å boikotte NRK, sier Slingrebotn på telefon fra kinosalen hvor han er i ferd med å se Emoji-filmen for sjette gang på tre dager.

Går gjennom rutinene

Roger Tirpitz, formann i Kringkastingsrådet bekrefter at rådet vil svare personlig på hver eneste klage. – Vi forstår at folk er bekymret, og vi tar selvfølgelig dette alvorlig. Norge Rundt er en norsk institusjon. Redaksjonen der gjennomgår nå sine rutiner for å finne ut hvordan dette kunne skje.

Men Tirpitz kan ikke love at glippen ikke vil gjenta seg. – Nei, sånn har det blitt, sukker han.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here