De blodtørstige innbyggerne i Os fikk endelig sin havn over det forhatte fjærkreet.

OS: Selveste Terje Søviknes tok turen til hjembygda for å gå foran i paraden der liket av Havnesjefen ble vist fram for befolkningen. Innbyggerne i Os kommune fulgte etter med høygafler, fakler og ukvemsord.

Ordfører Laila Marie Reiertsen var synlig stolt over å kunne posere med bygdas store sønn Terje Søviknes og den døde knoppsvanen.

– Dette er en stor dag for oss i Os, strålte Reiertsen. – Vi har lovet velgerne å kjempe mot naturmangfold, og nå viser vi at vi leverer på våre løfter. Det er fantastisk at denne flotte knoppsvanehannen mistet livet. Nå klør jeg i fingrene etter å drepe hunnen og de tre svanekyllingene også.

Hodet på en påle

Etter paraden ble liket av knoppsvanen partert i fem deler. Beina ble hengt opp i et tau utenfor Oseana kunst- og kultursenter, vingene ble hengt over døra på Os kyrkje og hodet ble tredd på en påle og plassert utenfor rådhuset.

Svanebrystet ble derimot spart og servert senere på dagen som kvernet tartar til et knippe utvalgte Os-borgere, deriblant Søviknes, Reiertsen, rådmann Christian Fotland og redaktør i Os & Fusaposten Jostein Halland.

– Ingenting slår smaken av å spise sine fiender, utbrøt Søviknes til latter fra de frammøtte.

Flere mål i sikte

Etter det Nieuhetene erfarer har Os kommune allerede fattet fellingsvedtak på flere dyr i området rundt Osøyro, til skrekk og advarsel for andre skapninger som kan true godtroende skattebetalere i den trivelige vestlandskommunen. Blant annet skal røyskatten Konstabel Fransen, furua Tryvannstårnet, geitekillingen Riksrevisoren og hoggormen Kripos bøte med livet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here