OSLO: Unibuss melder nå at deres nye busseter skal utføres i trosnøytralt design, slik at det blir nær «umulig å bli støtt av utseende, tektstil eller sitteopplevelse».

Unibuss AS, som har rutebuss i Oslo som hovedvirksomhet, slapp onsdag formiddag en pressemelding. Ifølge Unibuss er det kommet en rekke reaksjoner på «nikablignende» seter på sentrumsbussene. Tilbakemeldingene tok fart for noen dager siden da Facebook-gruppen Fedrelandet viktigst fikk se setene som man bruker på kollektiv busstransport inne i Oslo.

Even Heier, kommunikasjonsansvarlig i Unibuss, forteller at ledergruppen i selskapet har sittet i tenkeboksen i flere dager. Med på de timelange møtene har de hatt sin faste designer.

Forslag 1: toppen på bussetet ble snarlik taket på bahai-religionens høysete i USA

– Det har vært en spennende prosess, forteller Heier. – På ett tidspunkt presenterte designeren et forslag med en slags konisk topp. Men etter en kjapp konsultasjon med religions- og trosutøvingsansvarlig i selskapet, fant vi ut at setet var nær identisk med bahai-religionens høysete i Illinois i USA (bildet), forteller han.

 

Et spennende forslag kom til å likne for mye på hinduismens symbol

– Deretter ble det designet et 3-tall og en slags null ved siden av, toppet av en slags kursivert barkebåt. Vi syntes det virket artig og vi holdt på noen timer med dette, bare for å finne ut at det ble veldig likt symbolet på hinduisme (bildet), fortsetter Even Heier.

– Etter dette var vi innom setevarianter som i tur og orden ble refusert som nær kopier av Torshammeren, Paktens ark, muslimenes Kaba-stein i Mekka, Baals septer, zuthraenes horn, inuittenes hellige øye, og fiskeemblemet til The Church of the Flying Spaghetti Monster.

– Etter mye arbeid har vi sammen med designeren landet på et sete i enkel stil, utsmykket med en enkel loddrett linje midt på seteryggen, med en horisontal linje som krysser linjen i øvre halvdel. Vi gleder å presentere de nye setene i høst, avslutter den engasjerte kommunikasjonssjefen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here