Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har store planer for små leketøy.

– Mamma sa at det var greit, sier en storfornøyd kunnskapsminister og lukker kjapt døra til gutterommet bak oss. – Jeg kunne få så mange spinnere jeg ville.

– Spinnerne er gøye

Fidget spinnere, som Skiensgutten prater om, er en ny leketøydille som har tatt landets unge befolkning med storm – en trebeint sak små barnehender kan fikle med i ledige stunder. I disse tider skal det godt la seg gjøre å snu seg rundt på kjøpesentre eller i en skolegård uten å få en fidget spinner opp i fleisen.

De kjære leketøyene tar mange former

– Disse er så gøye, roper Torbjørn, og griper en grønn spinner som ligger på det lille skrivebordet i enden av gutterommet. – Se, denne har fine blader på, litt som riflete skvallerkål, sier han engasjert.

Skal inn i skoleverket

Den unge ministeren blir med ett alvorlig, og fester sitt blå blikk i journalisten.

– Disse spinnerne kan gi økte motoriske evner, og derav mestring. Og mestring gir som kjent selvtillit, og selvtillit kan gi nok energi til at de unge presterer bedre på skolen, forteller han. – Den norske skole kommer til å gjøre de beste målingene. Finland kan gå og legge seg. Og hvor begynner det? Jo, med spinnerne. Derfor skal spinnerne inn i skoleverket fra høsten av. Det bestemmer jeg! roper han, noe som får en av foreldrene til å dunke i gulvet i etasjen over.

Torbjørn kaster et blikk på Turtles-klokka på veggen.

– Dere må gå nå. Jeg har lang reisevei i morgen. Toget til Oslo tar nesten tre timer. Enda godt Erna sier jeg kan jobbe på toget og bake det inn i arbeidstiden min, avslutter han.

Visitten er over.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here