Home Politikk Tybring-Gjedde: min hund Cimbo sier «n-ordet»

Tybring-Gjedde: min hund Cimbo sier «n-ordet»

0
Tybring-Gjedde: min hund Cimbo sier «n-ordet»
Politiker Christian Tybring-Gjedde med hunden Cimbo, som er en krysning av cockapoo og irish soft coated wheaten terrier (Foto: Edgar Svartandlete)

I helgen postet Christian Tybring-Gjedde et bilde med sin hund «Cimbo» på Facebook og plasserte den i en politisk kontekst. Dette fikk han kritikk for. Nå går han enda lenger. 

Den famøse Facebook-posten, hvor FrP-politikeren påstår at hunden er «politisk engasjert», og at hun ble «veldig lei seg da hun fikk høre at det finnes mennesker som mener at hun er et ‘skittent dyr’, og trodde ikke sine egne ører da hun ble fortalt noen ønsker mange flere med disse holdningene velkommen i Norge», ble senere slettet på grunn av drapstrusler i kommentarfeltet. Nå velger Tybring-Gjedde å utdype forholdene rundt Cimbos uvanlige evner.

– Cimbo kan prate

– Cimbo kan prate, forteller FrPs utenrikspolitiske talsmann når han møter oss inne på Stortinget. – Men hun kan bare si ett ord.

– Hvilket ord er det, spør Nieuhetenes journalist.

Den profilerte politikeren drar på det. Det virker som han ikke er helt bekvem med situasjonen. Så kikker han hektisk til side før han drar vår journalist i ermet og rundt hjørnet. – Det er n-ordet, sier han. – Det er n-ordet. Og du vet hva det står for? Nei, jeg snakker ikke om ordet. Jeg snakker om innholdet i ordet.

Dere får unnskylde meg, denne telefonen må jeg nesten ta, sier han, og forsvinner inn i en dør som leder til Stortingets serverrom.

Tybring-Gjedde blir stadig villere i blikket. – Det som skjedde, var at da jeg la ut Facebook-oppdateringen om Cimbo, må hun på en eller annen måte ha fått med seg budskapet. Cimbo har skjønt hvem som mener at hun er et «skittent dyr».

Brått drar politikeren fram smarttelefonen. Skjermen er svart. – Dere får unnskylde meg, denne må jeg nesten ta, sier han, og forsvinner inn i en dør som leder til Stortingets serverrom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here