Home Politikk Da antirasistene lagde bråk stilte denne tøffe nazijenta seg i veien

Da antirasistene lagde bråk stilte denne tøffe nazijenta seg i veien

0
Da antirasistene lagde bråk stilte denne tøffe nazijenta seg i veien

Bildet av nazijenta som trosser den aggressive antirasistmobben går verden rundt.

Tidligere denne uka ble det varslet et stort oppbud med antirasister i forbindelse med en forestående nynazistdemonstrasjon i Göteborg sentrum. I går fant demonstrasjonen sted, og det godt organiserte, men lille toget med nynazister ble møtt av en langt større gjeng med antirasister, blant annet bevæpnet med tvilsomme såpebobler.

Høylytte antirasister

Da nynazistene stoppet opp foran en statue av Louis Armstrong (for å redegjøre om statuen var arisk), gikk den noen ganger ganske så høylytte mobben med antirasister til konfrontasjon. Antirasistmobben skrek «Solidaritet nå», «Ja til et mer liberalt samfunn» og «Hvor blir det av nestekjærligheten» på en svært truende måte.

«Utdanning motvirker fordommer,» skrek den truende antirasisten

På et tidspunkt så det så ille ut at politiet måtte gå imellom de stridende partene for å unngå videre munnhoggeri. Det var i dette øyeblikk at nynazistjenta Mari Valkepää (16) ble stående pal, mens meningsfellene hennes vek til side. Den jøde-, same-, kvene- og romanikritiske jenta fra nynazistorganisasjonen Bara Renrasade Nordiska Organisationen (BRNO) fikk tåle skyllebøtte på skyllebøtte fra en bølle med helt kortklippet hår, mens hun selv holdt roen på beundringsverdig vis. Mannen skal ha skreket henne opp i ansiktet med gloser som «Utdanning motvirker fordommer» og «Ikke tro på konspirasjoner». Mens nazi-Mari hele tiden stod like uanfektet. You go, girl!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here