Home Nyheter NHH-student:- Tiggerne må ut av komfortsonen

NHH-student:- Tiggerne må ut av komfortsonen

0
NHH-student:- Tiggerne må ut av komfortsonen
"Finnik" Schiøtz-Bøe (Foto: Privat)

BERGEN: Hvorfor kan ikke tiggerne bare cashe inn på studiestipend, spør NHH-student.

Finn Erik «Finnik» Schiøtz-Bøe (20) tar første år av bachelor i Økonomi og administrasjon ved Norges Handelshøyskole i Bergen. Studenten leser for tida mikroøkonomi, og det var i den forbindelse at han gjorde seg noen refleksjoner nylig.

– Jeg kom til å velte myntkoppen til en tigger med paraplyen min, for jeg gikk helt i mine egne tanker, oppslukt av boken «Microeconomics», skrevet av Austan Golsbee og noen flere. Denne hendelsen fikk meg til å senke blikket, og da så jeg tiggere på alle hjørnene rundt meg. Og så tenkte jeg plutselig: Hva hvis tiggerne lagde en provisorisk startup? Ville ikke det fått dem ut av elendigheten?

Oppfordrer tiggerne til å ta sjanser

Skiensgutten, som flyttet til vestlandets hovedstad i fjor sommer, beskriver tankeprosessen som fulgte som en «euforisk tilstand».

«Hvorfor kan ikke tiggerne bare spleise på semesteravgift og melde et par av dem opp til fag? De kunne jo ta noen lokeemner på HF og cashe inn på stipend»

– Jeg tenkte: Hvorfor kan ikke tiggerne bare spleise på semesteravgift og melde et par av dem opp til fag? De kunne jo ta noen lokeemner på HF (Humanistisk fakultet på Universitetet i Bergen, journ.anm.) og cashe inn på stipend. Det er jo ikke ulovlig, det. Det er ingen lov som sier at man MÅ bestå studiene man studerer, sier Schiøtz-Bøe bestemt. – Men så kom jeg til å tenke over at mange av tiggerne jo her er rumenere, og ikke så sterke i norsk, kanskje. Og man må kanskje ha pass eller noe sånt for å gjøre det (semesterregistrere seg, journ.anm.).

Tiggerne må rett og slett ut av komfortsonen for å komme videre, mener Finnik.

– Men du kan være sikker på at ingen av de norske tiggerne har tenkt så langt. De bare søker det vante og trygge, som er tiggerkoppen. Man må tørre å kaste seg ut i ukjent farvann, gutse litt, oppfordrer studenten, og sier farvel til Nieuhetenes journalist mens han er centimeter unna fra å tråkke på en tigger på hjørnet utenfor Cubus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here