Nannestad kommune er heldige som har Iren Hermés Strandskjær en liten stund til. (Foto: Orin Zebest)

NANNESTAD: Iren Hermés Strandskjær (22) fra Maura i Nannestad pleide å elske sushi. Men i det siste har hun faktisk begynt å bli litt lei.

Det er få forunt å kunne kalle seg globetrotter i en alder av 22 år. Men Nannestad-jenta Iren Hermés Strandskjær er et hederlig unntak. Etter to utvekslingsopphold og en jordomreise som varte i 18 måneder, har Strandskjær vært i 37% av verdens land i følge kartapplikasjonen MapLoco.

Først ute

Iren elsker nye ting, og var derfor tidlig ute med å teste nye smaker.

– Mange tror det heter sushi. Men det heter faktisk nigiri.

– Mens venninnene mine spiste pizza og fiskeboller, spiste jeg min første nigiri i en alder av 12 år, forteller Strandskjær. – Mange tror det heter sushi. Men det heter faktisk nigiri, sier hun og legger trykket jevnt på alle tre stavelsene slik de gjør i Japan.

– Jeg var den første på Maura skole som hadde sushi i bursdagen, legger hun til.

Begynner å bli lei

Nå ti år senere begynner Iren å bli lei.

– Det er så mange smaker der ute som venter på å bli smakt. For å være helt ærlig begynner jeg å bli veldig lei sushi.

– I Baskerland får du en opprørsk versjon av den velkjente tapasen. Den kler meg som person!

Irens nye favoritt er peruviansk ceviche og den baskiske gatematen pintxos.

– Jeg liker godt spansk mat, men aller helst når det brytes mot en annen mattradisjon, forklarer 22-åringen. – I Peru får du råvarer fra Stillehavskysten blandet med det koloniale gourmet-kjøkkenet. I Baskerland får du en opprørsk versjon av den velkjente tapasen. Den kler meg som person!

Bor fortsatt hjemme

Tross all reisingen, har Iren fortsatt bostedet sitt på Nannestad, i en kjellerleilighet i hennes eget barndomshjem.

– Jeg er alt for mye for Nannestad kommune. Men de er heldige som har meg. I alle fall en liten stund til, smiler hun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here