Seerne fluktet fra TVNorges nye gameshow etter at de innså hva som var i ferd med å skje.

Det kontroversielle gameshowet «Gjett rasen!» kommer ikke tilbake med det første.

Programmet, som var TVNorges nye storsatsing på fredagskvelden, mottok kraftig kritikk fra seere, politikere, menneskerettighetsorganisasjoner og en samlet norsk presse etter helgens premiere.

«Gjett rasen!» henter inspirasjon fra frenologi, en pseudovitenskap med røtter i 1800-tallet. Programleder Fridtjof Nilsen spiller rollen som «Doktor Krogh», en jovial, men svært rasistisk frenolog som gir deltakerne i oppgave å gjette rase, personlige egenskaper og intelligens på ulike mennesker ut fra hodeformen deres.

– Merker oss at folk er hårsåre

– Vi tar kritikken til etterretning, og merker oss at folk er litt mer hårsåre og politisk korrekte enn vi antok, sier Eivor Dagsverk, programdirektør i TVNorge i en kommentar.
– Snart er det vel ikke lov å si «langskalle» lenger heller.

Programleder Fridtjof Nilsen er forståelig nok også skuffet etter at «Gjett rasen!» blir tatt av sendeskjemaet etter bare en episode. – Selvfølgelig er det ergerlig, sier han til Nieuhetene. – Men jeg prøver å se lyst på det. Jeg har fått klarsignal til å ta med meg alle skallemålingsinstrumentene hjem.

Satser på Aamodt og Kjus

«Gjett rasen!» vil nå bli erstattet av det nye programmet «Aamodt og Kjus bytter kropp», hvor Kjetil Andre Aamodts hjerne vil bli transplantert inn i Lasse Kjus’ kropp, og vice versa.

– Vi satser på at teknologien er oppe og går til fredag, sier Eivor Dagsverk. – Men det er klart dette er forbundet med en viss risiko.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here