BÆRUM: I et innlegg på sin blogg kommunalprat.no forteller Høyre-statsråden om festingen han var med på som ungdom. Nå møter han massiv støtte, men også kritikk, for sin åpenhet.

«Hei, jeg heter Jan Tore og jeg døgnet som 18-åring» begynner innlegget som har blitt delt av tusenvis av nordmenn. I blogginnlegget beskriver Sanner en russetid der festing og nattevåking ble viktigere enn skolearbeid. Flere av klassekameratene hans drakk også alkohol.

– Ja, det forekom, bekrefter statsråden på telefon. – Og for mange ble kombinasjonen av våkenetter og alkohol katastrofal for eksamensresultatene.

– Plutselig var klokka 06:30 og jeg forstod at jeg hadde døgnet.

Døgnet på egen bursdagsfeiring

Det hele toppet seg natt til 6. mai 1983, da Sanner hevder å ha døgnet selv om det bare var tre dager før avsluttende eksamen i historie.

– Det var 18-årsdagen min, og jeg hadde det så gøy at jeg ikke tenkte meg om. Plutselig var klokka 06:30 og jeg forstod at jeg hadde døgnet. Det var ikke planlagt. Det bare skjedde, forklarer Sanner.

– Da gikk jeg og la meg med en gang og sov 25 timer i strekk.

Støtte fra politisk motstander

Blogginnlegget har skapt storm på sosiale medier, der Jan Tore Sanner har fått både ris og ros for å fortelle sin historie.

– Jeg synes Jan Tore fortjener honnør for å gå ut med dette, skriver SVs Kirsti Bergstø på sin Facebook-side. Hun skriver også at hun selv har vært oppe til 04:00 ved en anledning, selv om det teknisk sett ikke er døgning.

Kritisk

Like positiv er ikke Dagrun Eriksen fra KrF.

– Åpenhet er bra. Men politikere skal også være forbilder i sin livsførsel, sier hun til Fædrelandsvennen. – Jeg frykter at flere ungdom nå skal la armbåndsuret ligge hjemme når de drar på fest.

– Gjør en avtale med deg selv. Da slipper du å lure på om du skal være lenger. Festen blir ofte morsommere med klare rammer.

Eriksen oppfordrer ungdom til å gjøre klare avtaler.

– Gjør en avtale med dine foreldre om når du skal komme hjem. Og gjør en avtale med deg selv. Da slipper du å lure på om du skal være lenger. Festen blir ofte morsommere med klare rammer, avslutter hun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here