BERGEN: Kokkelegende Ingrid Hovig Espelid med sjokkblemme på direktesendt TV.

Den legendariske fjernsynskokken Ingrid Hovig Espelid (92) skulle tirsdag kveld kaste glans over åpningen av Bergens nye gourmetrestaurant Fjedme. Det gikk ikke helt etter planen.

NRKs Vestlandsrevyen sendte direkte fra kjøkkenet på det fasjonable spisestedet, hvor Espelid Hovig bistod stjernekokk Lucien Bøvre i kreasjonen av kamskjellstrimler med fermentert te, røkt fløte,­ lyng og hvit ripssaft. Da Bøvre snudde seg en annen vei, drysset kokkedronningen en klype farin over retten, bøyde seg inn mot kameralinsen og sa «Og så har me juksa litt så det skal knulla ooordentlig godt i munnen».

NRK beklager

Redaktør Dyveke Buanes i Vestlandsrevyen sier til Nieuhetene at de vil tenke nøye gjennom praksisen med direktesendinger, og at de vil gå en ekstra gang gjennom rutinene.

– Vi beklager også overfor dem som satt hjemme i stuen og fikk seg en ubehagelig overraskelse, sier redaktøren. – Dette skal selvfølgelig ikke skje.

«Vi som har jobbet i NRK noen år vet godt at Ingrid ikke sparer på salvene når hun først setter i gang» – Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen

Kringkastingssjef og ansvarlig redaktør i NRK Thor Gjermund Eriksen sier at Espelid Hovig ikke lenger er tilknyttet NRK, og at han for øvrig tar den fargerike uttalelsen med knusende ro.

– Vi som har jobbet på huset (Marienlyst, journ.red.) noen år vet godt at Ingrid ikke sparer på salvene når hun først setter i gang, og klipperne våre har brukt flerfoldige timer opp i gjennom årene på å redigere bort banning fra bak kasserollene. Men nå er Ingrid blitt 92, og vi kan ikke lenger kjefte på henne, hvis du skjønner, humrer NRK-sjefen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here