Home Nyheter – Gutta er ikke sanne, ler politimester etter dødsfall i utdrikningslag

– Gutta er ikke sanne, ler politimester etter dødsfall i utdrikningslag

0
– Gutta er ikke sanne, ler politimester etter dødsfall i utdrikningslag
Politimester i Larvik Rolf Lingelem (Foto: Johnny Haydn)

LARVIK:  Sander (21) frøs ihjel natt til søndag i sitt eget utdrikningslag. – Gutter er og blir gutter, humrer byens politimester Rolf Lingelem.

Det tragiske dødsfallet ved Brunlaneskysten i Larvik skal ha berodd på en misforståelse etter et isbad, ifølge Lingelem.

– Du har den ene karen, som skulle passe på at «den utkårede» (avdøde, journ. anm.) fikk i seg litt alkohyler som kunne varme opp kroppen litt, og så hadde du den andre karen som skulle sørge for klær. For fyren skulle jo vente ute, ikke sant, mens de andre hygget seg inne med mat og godt drikke foran ovnen. De hadde en god og varm bjørneovn stående i hytta, Jøtul, ordentlig kvalitet! Vel, han fikk i seg en «akkar» eller to, kameraten vår, men klær ble det dårlig med, gitt! forteller den øverste lederen for Larvik-politiet.

«Da var det finito for Sander»

Resultatet ble altså at Sander gikk inn i hypotermi, mens kameratene fortsatte å feste inne i hytta. Da en av festdeltakerne ved en tilfeldighet oppdaget gutten utenfor, stod livet ikke til å redde.

– Da var det finito for Sander, bekrefter Rolf Lingelem.

– Lov å bruke huet

Ingen av festdeltakerne hadde kunnskaper om livredning, enkelte hadde sovnet inne, og de fleste av dem hadde et svært høyt promillenivå. Dessuten ble det spilt svært høy musikk, så alle eventuelle rop om hjelp gikk for døve ører.

– Gutta er ikke sanne, humrer politimesteren.

Så blir han med ett blir alvorlig. Han ønsker å komme med en advarsel om at også gutter kan bli flinkere til å passe på hverandre, særlig i den kalde årstiden. – Det er lov å bruke huet, sier han.

Deretter blir Larviks politimester igjen mykere i ansiktstrekkene:

– Dette slår faktisk den forrige utdrikningsfesten vi hadde i byen, i desember, mimrer Lingelem. – Da var det en fyr som ble satt i bur på Torget i bare underbuksa, mens resten av gutta gikk på pub! Heldiggrisen trengte bare å amputere et par-tre tær etterpå, skratter politisjefen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here