På en ny meningsmåling utført av InFact for VG er Senterpartiet større enn sparkstøttingen på Tynset torg. Dette er den beste noteringen for partiet siden mai 1994.

Framgangen fortsetter for Sp

Senterpartiet fortsetter å fosse frem på meningsmålingene. Målingen fra InFact er den tredje på en måned der de er større enn en bil. Til sammenligning var de på samme tid i fjor bare litt større enn en ball.

– Da jeg var unggutt tok pappa meg med til Tynset. Så satt vi på torget i timesvis og stirra på den store sparken.

Partiet stjeler velgere fra begge fløyer, og både Ap og Høyre går noe tilbake på målingen. Ap er nå litt mindre enn en diger oljeplattform, og Høyre er på størrelse med en fornøyelsespark.

Frp går tilbake

Men det er FrP som får den største nedturen på VGs partibarometer. Regjeringspartiet på høyre fløy er nå på størrelse med en hijab fylt med Jaffa-appelsiner.

– Frp har ført en sentraliseringspolitikk og blir straffet av velgerne for det, mener Trygve Slagsvold Vedum. Han legger ikke skjul på at han er stolt over at partiet kan matche Tynsets største turistattraksjon.

– Da jeg var unggutt tok pappa meg med til Tynset. Så satt vi på torget i timesvis og stirra på den store sparken. Ingen av oss sa noe. Men jeg skjønte godt hva pappa mente. En dag skulle jeg bli større enn sparken på Tynset.

– Vent til valgkampen

FrPs Harald Tom Nesvik tar målingen med en klype salt.

– Vi får vente til valgkampen. Da kommer de kritiske spørsmålene, og da får vi se hva Senterpartiet har å stille opp med, svarer Nesvik.

For de andre partiene er oppslutningen slik (endring i parentes): Venstre: mindre enn en kopp macchiato (+en slurk), KrF: like stor som en bibel (-en svele og en serviett), SV: litt større enn en sprettert (-en Trygg Trafikk-refleks og to sikkerhetsnåler), MDG: mindre enn en prompepute (-håndfull grus), Rødt: større enn en liten bille men mindre enn en stor bille (uendret). Feilmarginen er på opptil 1,5 tennisbane.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here