Sylvi Listhaug på talerstolen med Den hellige gral og et krusifiks som skal ha tilhørt Johannes, bror av Jesus.

Kristenmessa Oslo Symposium 2017 gikk av stabelen i helga. En av talerne som tiltrakk seg mest oppmerksomhet var innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Listhaug entret nemlig scenen med det berømte kristne relikviet Den hellige gral.

– Endelig er gralen min, ropte statsråden andpustent fra talerstolen. – Den tosken professor Higgins var ingen match for meg! Nå venter gralens gave på meg, som dere så godt kjenner til. Evig liv…

Den hellige gral er ifølge kristen tradisjon begeret som Josef av Arimatea brukte til å samle opp Jesu blod etter hans korsfestelse. De fleste seriøse arkeologer og religionsvitere har fram til nå regnet myten om gralen for å være en røverhistorie. Men det var før statsråd Listhaug tok saken i egne hender.

Fordampet til støv

– Jeg har reist verden rundt i jakten etter Yeshua bar-Yosefs gyldne kopp, fortsatte Listhaug fra podiet. Statsråden skulle ifølge programmet snakke om integrering i lys av kristne verdier, men hadde tydeligvis andre ting på hjertet. – Den ynkelige tømrersønnen lot seg korsfeste av romerne og jødene. Slik et hjelpeløst offerlam var han. Hvilken skjebnens ironi at gralen som rommet hans kraftløse blod skal gi meg ubegrenset makt!

Øyenvitner i publikum forteller at Listhaug deretter løftet begeret og drakk, hvorpå hun øyeblikkelig fordampet til støv.

– Det satte en støkk i oss, sier arrangør Maja Parat-Grue. – Men det er jo heller ikke første gang en taler har blitt slått ned av Guds vrede her på Oslo Symposium.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here