Home Vitenskap Faren din skal ut og sjekke damer nå. Blir du med?

Faren din skal ut og sjekke damer nå. Blir du med?

0
Faren din skal ut og sjekke damer nå. Blir du med?
Faren din er på sjekker'n nå (Foto: Jamie/Flickr)

Faren din har omsider kommet over at din mor forlot ham etter 26 års ekteskap. Klart det var litt rart, det hele, å skille seg flere år etter at du og din søster var «ute av redet». Men så viste det seg jo at mora di hadde fått dette lidenskapelige, sterkt fysiske forholdet til kollegaen sin, en nyansatt i administrasjonsavdelingen, bare fire år eldre enn deg selv.

Faren din fikk så mye sympati at det nesten gjorde alt sammen verre. Han skulle iallfall ikke ha noen ny kvinne, sa han. Han skulle bo alene resten av livet, men forhåpentligvis få dere søsknene på hyppige besøk – og så kanskje noen barnebarn etter hvert?

Men tiden leger som kjent alle sår. Og nå kommer snart våren. Og våren får det til å gløde i lysken på eldre mennesker også. Lengre og lysere dager påvirker de kjemiske prosessene i faren din, og nå er han «klar for en kvinne, eller flere», som han fortalte lavt og humrende til deg, mann til mann, da dere var på besøk hos din søster i helgen.

Det er bare én hake ved planen til faren din, og det er at de få vennene han klarte å beholde gjennom ekteskapet alle er i trygge forhold, og ingen av disse gamle «gutta» orker å holde tritt med faren din på byen en fredagskveld. Eller lørdagskveld. Eller kanskje i kveld, etter du har vært på kino med kjæresten din?

Ja, du innser det nå. Faren din vil ha deg med ut. Han vil bruke deg som sparringpartner, en lojal støttespiller som kan fortelle «jentene» at du endelig har klart å overtale din far ut i kveld, han som brått mistet sin kone i en trafikkulykke, og kanskje vil hun sitte litt med dere, prate litt med den gamle sjarmøren i hjørnet der borte?

Nå, hva sier du? Fatter’n river i første runde. Kommer du?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here